fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Ez tipikusan egy gyors kaja. Előfordul, hogy nincs időm szöszölni, hogy a picur olyan nyafis, hogy egy percre nem tud tőlem elszakadni, hogy nincs két kezem a főzéshez, mert a karomon ő csücsül, stb. Ilyenkor kerülnek elő az elronthatatlan, egyszerű ételek, és csak arra figyelek, hogy legyen az ebédben értékes tápanyag: jelen esetben így került a rizs mellé hal és zöldség.
Hozzávalók (babaadag):
A rizst pici olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, (picit sózzuk, ha gondoljuk, nálunk nem volt rá szükség), lefedjük, és negyed óráig alacsony fokozaton főzzük, majd még otthagyjuk 5-10 percre.
A répát megmossuk, meghámozzuk. A halat belerakjuk egy kisebb fazékba, ráreszeljük (kis lyukú reszelőn) a répát, egy kis zabtejet öntünk alá, így nyugodtan főzhetjük nagyobb fokozaton is a halat, nem fog elégni.
Mikor minden puha, keverjük össze a picur táljában. Ha túl meleg, és a picike már enne, önhetünk hozzá egy kis hideg zabtejet, lehűti és könnyen kanalazhatóvá teszi. A még kisebbeknek össze tudjuk az egészet turmixolni.