Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-04-11 | 21:45h
update
2024-04-11 | 21:45h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Tésztás hal cukkinis-zöldborsós szósszal babáknak

2012-07-13

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: hal, cukkini, zöldborsó, cukkinis-zöldborsós szósz



Recept összetevői:

A zöldborsóval ugyanaz a problémám, mint a sárgaborsóval vagy a lencsével, nagyon puffaszt, ezért folyamatosan agyalok, hogy mivel tálaljam az érzékeny pocijú picurnak. Mikor kaptunk egy hatalmas háztáji cukkinit, rögtön összekötöttem őket :) és már csak a tészta és a hal kellett hozzá, hogy teljes legyen a kép, és ne okozzon hasfájást.

Hozzávalók (babaadag):

  • 100 gramm zöldborsó
  • 1 nagyobb cukkini
  • növényi tejital (nálunk most kalciumos zabtej van a tejmentes diéta miatt)
  • tenyérnyi halfilé (nekünk alaszkai tőkehalfilé van otthon a szálkamentességet figyelembe véve)
  • 1 teáscsészényi durumtészta

A zöldborsót kevés vízben puhára főzzük, pároljuk. A cukkinit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és feltesszük egy másik fazékban, kevés vízben főni, ezt is pároljuk puhára. A halat egy harmadik fazékban ugyancsak puhára főzzük, és a tésztát lobogó vízben készítsük el, figyeljünk rá, hogy az se maradjon kemény. Só vagy fűszer bármilyen furcsa, nem kell az ételhez, de ha valaki már hozzászoktatta a picit a sóhoz (remélem nem :) akkor persze tegyen bele az egyéni igények szerint, mehet bele egy pici fokhagyma is, és zöldfűszerek illenek még hozzá, de ezek sem feltétlenül szükségesek, ha csak a picinek készítjük.

Ha a borsó kész, az érzékeny pocakra tekintettel szabadítsuk meg a héjától. Tegyük tésztaszűrőbe, a szűrő alá helyezzünk egy mélytányért, majd nyomjuk a szűrő falához a zöldborsó szemeket, kicsit kavargassuk meg az alját, önhetünk hozzá egy kis főzővizet is, és látni fogjuk ahogy a héj a szűrőben marad, míg a mag belekerül a tányérba. Kb. 5 perc alatt ki lehet sajtolni a héjából a magot.

A zöldborsó pépet és a puha cukkínit turmixoljuk össze, tegyük vissza még a tűzhelyre, öntsünk hozzá egy kis tejet (annyit, hogy főzelék állagú maradjon az étel), és kicsit hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt keverjük össze a tésztát, a hallal és a szósszal. Én sajnos megint nem tudtam olyan fotót készíteni, ahol ne másztak volna bele a képbe a kis kezek :)

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
11.04.2024 - 21:45:46
Adatok és sütik használata: