fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Az újévi burgonyás kenyerünket több minden inspirálta: nem volt itthon kenyér :), sok krumplink maradt a pogácsa miatt, és imádjuk a sütőből szálló frissen sült pékárú illatát.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt a szőlőcukorral. A lisztet összekeverjük a krumplival, az olajjal, beleszórjuk a sót, majd összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel. Kb. 1 óra alatt megkel a tészta, ezután formázzuk, és még hagyjuk 20 percig pihenni, újra kelni.
Közben készítsünk a sütő aljába egy vízzel teli sütőtálat, és tekerjük 220 fokra a hőmérsékletet.
Mielőtt a sütőbe tennénk, kenjük le a kenyértészta tetejét vízzel, majd mehet a 220 fokra előmelegített gőzös sütőbe 10 percig, ekkor vegyük vissza 175 fokra a hőmérsékletet, és még 50 percig süssük.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!