fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Ha már édesség, akkor érezze úgy a szülő, hogy egy kicsit egészségesebb – ilyen gondolat hajtott, amikor a zabpalacsintákkal kísérleteztem :) A zab nagyon magas fehérjetartalmú, gazdag rostban, ásványianyagokban és vitaminokban (pl. B-vitaminok, E-vitamin, kalcium, magnézium, cink, foszfor, vas stb.), ezért a kicsik fruktóz-, laktóz- és tejmentes diétájában különösen felértékelődött a szerepe nálunk.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon:
A zabpelyhet és a zablisztet meg az édesítőt beleöntöttem egy tálba, és összekavartam a két bögre növényi tejjel meg a vaníliával, majd kiraktunk két puzzlet a gyerekekkel (kb. 20 perc), és utána sütöttem csak ki a palacsintákat. Az első alá raktam egy csöpp kókuszolajat, és amikor már nagyon ragadt, akkor újra így tettem. Én egy evőkanállal mertem ki az adagokat, és kicsit lelapítottam a palacsinta sütőben, ahogy nem tapadt az aljához, rögtön megfordítottam és a másik felét is megsütöttem. Még sütöttem, mikor a kicsik elkezdték enni, mert már nem bírták tovább :)
Mi mentes lekvárral és dióval ettük, illetve a nagyobbik picurnak olvasztottam rá mentes étcsokoládét.
Ha azt szeretnétek, hogy gluténmentes legyen, akkor gluténmentes zablisztet és zabpelyhet kell vásárolni!
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!