fruktóz- és tejmentes diéta szerint
A dietetikusunknak hála nagyon jól haladunk a visszavezetéssel, ezért már ki mertük próbálni ezt a zabpelyhes muffin receptet (eredeti innen), és nem csalódtunk, ráadásul ez azért a muffinok egészségesebb fajtája, alig van benne xilit/nyírfacukor is, és búzalisztet sem tartalmaz. Ha nincs kedvetek a melegben sütögetni, tökéletes lehet, mert 5-10 perc alatt előkészíthető, és max. fél óra alatt kisül.
Hozzávalók (1 tepsihez, kb. 12 db):
A zabpelyhet, a zablisztet, az édesítőt, a sót, a vaníliát, és a sütőport egy tálban jól keverjük össze. A tojást, az olajat, a banánt, (és aki választotta: a citrom levét, ha ezt elhagytuk, akkor), a növényi tejet gépi habverővel vagy botmixerrel keverjük habosra, krémesre. A száraz és a folyékony összetevőket keverjük össze.
A muffinformákat béleljük ki a kapszlikkal, és osszuk el a tésztát bennük. Kb. 165-170 fokon maximum fél óra alatt kisülnek. A picur megőrült érte, de nekem is nagyon ízlett. Apa azt mondta, hogy neki ez egy kicsit egészségesebb, ennek ellenére 5 muffint ő pusztított el :)
A fényképezőgép nem volt a közelben ezért a kicsivel most ezt a képet készítettük Nektek a telefonnal :)