fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Ritkán marad annyi sült máj, hogy májkrémnek elkészíthető legyen, de egyik nap pont így jártunk. Megmaradt olyan negyed kiló, és mivel a bolti májkrémek általában minden olyannal tele vannak, amivel nem kellene, rögtön kísérletezni kezdtem. Hű, az eredmény a várakozásainkat is felülmúlta.
Hozzávalók: ld. recept összetevői
Egy kis (kókusz)olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzádobjuk a kipasszírozott fokhagymát, majd jöhet a vaj/margarin, szépen felolvasztjuk benne, és mehet hozzá a máj is, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, esetleg egy kis szerecsendióval. Elég pár perc és már lehet is turmixolni, finom krémesre. Mi friss petrezselyemmel és házi kiflivel AMPettük.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!