fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Karácsonykor mindig sokat kísérletezem egy mézeskalács helyettesítővel, ami nem tartalmaz tejet, tojást, mézet, cukort… Nem egyszerű. Ez a változat azonban annyira finom lett, és akkora sikert aratott, hogy meg kell osztanom veletek.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
A liszteket a sütőporral, cukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük, hozzámorzsoljuk a vaníliát, majd a felkockázott vajat, összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe rakjuk pihentetni (minimum fél óra). A tésztát kinyújtjuk és a kívánt formákra szaggatjuk. 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük. A picik imádták, Apa szerint durva jó lett :D, de (update) még a vendégek is rájártak!
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!