fruktóz- és tejmentes diéta szerint
(FONTOS!! Mivel a tészta mogyorós, ezért kisebbeknél óvatosan ezzel, ha még nem kóstoltátok! Ebben az esetben inkább hagyjátok ki a mogyorót a tésztából, és helyette lisztet, zabpelyhet, egyéb helyettesítőt használjatok!)
Hozzávalók a tésztához (ez egy nagyobb (kb. 22-28 cm) tortaformához is elég, de mi kisebben készítettük és a kimaradt tésztából linzerkarikákat szaggatunk):
Hozzávalók a töltelékhez (ez a kisebb tortaformához méretezve, a nagyobbhoz szorozzátok meg kettővel)
A mogyorót daráljuk porrá, keverjük a liszthez, adjuk hozzá a cukrot és a vajat kis kockákra vágva. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel, majd gyúrjuk gombóccá. Mikor már nem ragad a tészta az edény falához, akkor csomagoljuk alufóliába, és fél órára tegyük pihenni a hűtőszekrénybe.
Addig készítsük el a tölteléket: a túrót, a tejszínt, a pudingport, a vaníliát és a cukrot habverővel jól keverjük össze. Az a fontos, hogy a túrót törjük jól össze, hogy krémessé váljon a töltelékünk. A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, kenjük ki a peremét vajjal és szórjuk meg liszttel, hogy a tészta később ne ragadjon hozzá.
A lehűtött tésztát két belisztezett sütőpapír között nyújtsuk kb. 3-4 mm vékonyra, és helyezzük a tortaformába. Nyomjuk az ujjainkkal az aljához és az oldalához, és töltsük bele a tölteléket. Az oldaláról a tésztát kicsit hajtsuk a töltelékre, és összecsipkedhetjük 2-3 cm távolságban
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül, kiszedés után hagyjuk kihűlni. Hűtőben nekünk 3-4 napig kibírta a torta, és mennyei volt még az utolsó napokon is.