fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Nincs nagy története ennek az ételnek, patiszonnal még nem próbáltam a fasírtot, és a kíváncsiság hajtott, na, meg a két kis árva patiszon a hűtőben :)
Hozzávalók (családi adag):
A patiszonokat hámozzuk meg, vájjuk ki a magokat, és mossuk le alaposan, majd kockázzuk apróra, és tegyük fel kevés vízben főni. Pároljuk fedett fazékban puhára.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és adjuk a darálthúshoz. Keverjük bele a pelyheket, és a fűszereket is, majd hagyjuk állni. Ha kész a patiszon, az is mehet a húshoz. Jól keverjük össze, és kivajazott formába öntsük bele az egészet. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sül, de figyeljük a tetejét.
A krumplikat mossuk meg, töröljük át, majd egyenként csomagoljuk alufóliába. Tegyük a fasírt mellé, ahol helyünk van. Mire a fasírtunk elkészül, a krumplik is megpuhulnak, és már lehet is őket tisztítani, áttörni, és belekeverni a vajat és a tejet. Puhítsuk, villával jól törjük meg, és végül sózzuk.
A felnőttek a patiszonos fasírtszeletek és a krumplipüré mellé kaptak savanyúságot is, a picurnak céklát főztem. Nagyon könnyű, különleges fasírtot kóstolhattunk így ebédre.