Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-04-12 | 04:41h
update
2024-04-12 | 04:41h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Rozmaringos sült hal tejszínes karfiolszósszal sáfrányos rizzsel

2013-05-29

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: gluténmentes, rizs, karfiol, hal, vacsora, ebéd



Recept összetevői:

Megláttuk a pangasius filét, és mivel már annyit hallottunk róla, muszáj volt kipróbálnunk. Na, jó, ez a valóságban úgy nézett ki, hogy Anya meglátta, megcsodálta, és Anya megvette. Apa nem az a halszerető fajta, de a picurnak hetente egyszer igyekszem valamilyen formában halat juttatni a kis szervezetébe :)

Hozzávalók:

  • kb. 4 szelet halfilé, mi most kipróbáltuk a pangasius filét :)
  • 1 fej karfiol
  • 1 bögre rizs
  • 4 dl növényi tejszín (mi zabtejszínt használtunk)
  • fűszer: só, borsikafű, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, sáfrány

A halfiléket lemostam, majd befűszereztem (rozmaringgal, borsikafűvel, sóval) és vajjal kikent jénaiba helyeztem. Letakartam alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. fél óra után levettem a tetejéről az alufóliát, a sütőben hagytam, hogy kicsit megpiruljon a teteje is.

A karfiolt lemostam, rózsákra szedtem, és annyi vízben, amennyi ellepi, felraktam főni. Mikor megpuhult, pár rózsát kiemeltem, a többit pedig leturmixoltam a zabtejszínnel, majd visszatettem még a tűzhelyre, és fűszereztem sóval, bazsalikommal, borsikafűvel. Pár percig még hagytam a tűzön, hogy összeérjenek az ízek.

A rizs elkészítése a szokásos: kicsit megpirítjuk olajon/vajon (üvegesre), majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és sóval, pici sáfránnyal fűszerezzük. Ha felforrt a víz, alacsony fokozatra vesszük a tűzhelyet, és lefedjük a fazekat, így 15 perc alatt puhára főzzük a rizst, illetve utána még 5-10 percig ne vegyük le a fedőt. Ha így teszünk, szép pergős szemű rizs lesz az eredmény.

A bazsalikomos tejszínes karfiol szósz nagyon jól illett a halhoz és a sáfrányos rizshez. A picur adagját persze tálalásnál összekevertem, így a rizses hal nagyon puhává vált, és az adott karfiol mennyiség sem terhelte meg a pocakját.


Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
12.04.2024 - 04:41:53
Adatok és sütik használata: