fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Igazából zabpelyhes palacsintát akartam készíteni, és nézegettem a neten, hogy van-e újabb recept, amikor hirtelen rátaláltam egy zabpelyhes gofri receptre. Annyira egyszerűnek tűnt az elkészítése, hogy átalakítva a fruktóz- és tejmentes diéta szerint egy kisadaggal azonnal megpróbálkoztam, és jelesre vizsgázott. A picurnak olyan nagyon ízlett, hogy topogott a következő szeletért… még sosem láttuk ilyennek, így Apa jóízűen fogyasztva az ő adagját mellékesen megjegyezte, hogy jól tenném, ha azonnal leírnám a receptet :)
Hozzávalók:
A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze. Majd kicsit olajozzuk be a gofrisütőt (én most kókuszolajat használtam), és öntsük bele a tésztát. Pár perc alatt készre sül a gofri.
Nálunk a picur önmagában ette, de bármit tehetünk rá, megszórhatjuk fahéjas cukorral, vagy akinél nincs fruktózérzékenység mehet rá hozzáadott cukor nélkül készített lekvár, egy kis nektarin és tejszínhab, a lehetőségek tárháza szerintem egy gofri esetében kifogyhatatlan :)
A gofri sikerét azon is le lehet szűrni, hogy elég nehéz volt olyan fotót készíteni róla, ahol ne nyúlt volna egy kis kéz a képbe :)
A védőnőktől kapott táblázat szerint a zab elméletileg hat hónapos kortól adható, de azért a babára figyeljünk és minden új dolgot fokozatosan vezessünk be!