Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-04-19 | 06:02h
update
2024-04-19 | 06:02h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Vega rakott karfiol tejmentesen

2014-11-17

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: rakott, karfiol, vega, vacsora, ebéd, rizs



Recept összetevői:

A blog egyik követőjének ezúton is köszönöm, hogy elküldte ezt a receptet nekünk, mert vegagyerek rakott karfiolja egy újabb megoldást adott a rakott ételek tetején a tejföl-sajt kombó kiváltására.

Hozzávalók (családi adag):

  • 1 közepes karfiol
  • 1 csésze barna rizs
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fűszerek: só

A beshamel mártáshoz:

  • 3 evőkanál tejmentes vaj (pl. liga)
  • 5 evőkanál zabliszt
  • 500 gramm növényi tej
  • Fűszerek: só, bors

A rizst kicsit pirítsuk meg egy kevés olajon (mi már kókuszolajat használunk), majd kétszeres mennyiségű vízben, enyhén sózva főzzük puhára. A karfiolt mossuk meg, és pároljuk meg.Egy kevés olajon pirítsuk meg a kicsire felkockázott hagymát, és forgassuk meg benne a karfiolt. Majd készítsük el a beshamel mártást: a fazékban felolvasztott vajba fokozatosan keverjük bele a lisztet, majd ugyanilyen lassan a növényi tejet. Addig kavargassuk, amíg besűrűsödik, közben fűszerezzük enyhén sóval és fehér borssal. 

A kiolajozott jénaiba öntsük bele a rizzsel óvatosan összekavart karfiolt, és öntsük le a besamel mártással. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül. A picur azt hitte, sajt van a tetején.


Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
19.04.2024 - 06:02:50
Adatok és sütik használata: