Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-12-03 | 09:46h
update
2024-12-03 | 09:46h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Olajok és zsírok – reakció a Dívány kókuszolajjal kapcsolatos cikkére

2017.06.28.

Címkék: zsír, zsiradék, reakció, Tamás Katalin, olaj, kókuszolaj, dívány

A Díványon a napokban jelent meg egy cikkAMP, hogy „A kókuszolaj a legegészségtelenebb választás”, és persze rögtön kattintottam, hiszen egy meghatározó médium közölte ezt a hírt, és a mi konyhánkban is megtalálható a kókuszolaj több más típusú olaj és zsiradék mellett. Mikor elolvastam a cikket, rögtön megvolt a véleményem, de szerettem volna a szakértőkkel is egyeztetni, ezért megkérdeztem Dr. Tamás Katalint és csapatát (MedHelp4kids – Doktor Dorax).

Reklámozás

A gasztroenterológus elmondta, hogy a kiegyensúlyozott étrend pontosan arról szól, hogy kiegyensúlyozott, vagyis megfelelő arányban tartalmaz fehérjét, zöldségeket, gabonát, zsírokat és így tovább. Amennyiben az ember változatosan étkezik és az étrendje kiegyensúlyozott, belefér a kókuszolaj is, ahogyan az olivaolaj vagy más növényi és az állati eredetű olajok/zsírok.

Nagyon egyszerűen fogalmazva: attól, hogy a kókuszolaj jelen van a konyhánkban, nem leszünk szívbetegek. A koleszterszint, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növekedéséért az életmódunk, az adott esetben nem megfelelően összeállított étrendünk lehet felelős.

Fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy az egyoldalú táplálkozás milyen károkat okoz, hogyha csak egyféle ételt fogyasztunk, milyen tápanyag hiányok léphetnek fel, vagy adott esetben ez milyen következményekkel járhat. Senki nem eszi kanállal a kókuszolajat, ezt a növényi olajat is főzéshez használjuk, bizonyos típusú ételekhez. Ahogy nem javasolt kizárólag a mangalica zsír használata, úgy nem javasolt semmilyen más típusú olaj vagy zsiradék kizárólagos használata a konyhában. A kiegyensúlyozott étrendben mindenféle olaj és zsiradék helyet kaphat mértékkel fogyasztva.

Az olajos magvakra allergiás gyerek, felnőttek számára az állati eredetű olajok mellett jó alternatívát kínál a (növényi) kókuszolaj, de természetesen ételallergiák/érzékenységek esetén javasolt kikérni szakorvos, dietetikus véleményét a megfelelő étrend összeállításakor.


(Fotó forrása: coconoutoil.com)

Reklámozás

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
03.12.2024 - 09:46:35
Adatok és sütik használata: