Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-04-27 | 16:04h
update
2024-04-27 | 16:04h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Hajdinakása

2012-04-30

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Reggeli, Uzsonna, Vacsora,

Címkék: hajdina, kása



Recept összetevői:

Ide is eljutottunk, megkóstoltuk a hajdinakását, és rácuppantunk :) Mivel a hajdinában rengeteg a vitamin, a rost és gazdag kalciumban, bár erről már regéltem korábbanAMP, ezért nagyon megörültem, hogy a picur milyen élvezettel eszi a kását.

Hozzávalók:

  • 1 bögre hajdina
  • 3 bögre növényi tej vagy víz (vagy felesben)
  • Nem babának: 2tk nyírfacukor, fahéj

A hajdinát kétszer-háromszor átmossuk, hogy eltűnjön az enyhén olajos íze (én nem éreztem, mikor első alkalommal ettük, de a picur érzékeny pocakja miatt másodjára már így tettem). Háromszoros mennyiségű vízben/tejben egy fedett fazékban alacsony fokozaton megfőzzük. Hasonlóan a köleshezAMP 20 percig főzzük, majd 10 percig még a tűzhelyen hagyjuk. Ha így teszünk, nagyon finom állagú lesz a hajdinakásánk.

Reklámozás

Ahogy a köleskásánál, itt is úgy szoktam, hogyha a hajdina forró, akkor hideg tejet öntök rá, ha pedig már kihűlt, akkor felforralom a tejet, és úgy keverem hozzá, így pont olyan hőmérsékletű lesz, ami azonnal fogyasztható.

A saját adagomat mindig édesítem nyírfacukorral és fahéjjal, isteni íze van, jelenleg vetekszik a köleskásával. Abból is látszik, hogy nem tudtam olyan fotót készíteni, ahol a picur ne tolta volna bele a kanalát a tányérba :)

Mivel a hajdinakása elég sűrűn kerül az asztalra reggelire vagy vacsorára, ezért készült egy ilyen fotó is:


Az alábbiak is érdekelhetnek:

Reklámozás

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
27.04.2024 - 16:04:39
Adatok és sütik használata: