fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Spenót és hal, azt hiszem nem kell túlmagyaráznom, hogy az egyik jobb tápanyagforrás, mint a másik. A tészta pedig azért kerül elő nálunk hetente egyszer, mert kicsit tehermentesíti a pocakot, emiatt nagyon jól illik a parajhoz.
Hozzávalók (babaadag):
A spenót és a hal pozitívumain túl, emellett az ebéd mellett szólt, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Ha a picur éppen sírós, és hasfájós, akkor is meg tudjuk csinálni, ha kell egy kézzel is (másikon a baba persze :) Ráadásul ilyen melegben az sem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában.
A spenótot alaposan lemossuk, a szárát letépkedjük, majd egy kis vízben puhára főzzük, és leturmixoljuk (vagy késsel apróra kockázzuk). A halat fedett fazékban alacsony fokozaton puhára pároljuk, a vége felé fűszerezzük, sót minimálisan rakjunk bele, épp csak egy csipetet (ha magunknak is akarunk készíteni, nagyobb adagra lesz szükség, de akkor utána is sózhatjuk). A durumtésztát lobogó vízben kb. 5-7 perc alatt kifőzzük (de a zacskóján általában mindig rajta van a tészta pontos főzési ideje).
Ha minden elkészült, keverjük össze a halas fazékban, és hagyjuk pár percre összeérni az ízeket, majd tálalhatjuk.