Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-04-14 | 09:30h
update
2024-04-14 | 09:30h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Spenótos lazacos tészta babáknak

2012-06-21

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: hal, tészta, spenót, spenótos tészta, halas tészta



Recept összetevői:

Spenót és hal, azt hiszem nem kell túlmagyaráznom, hogy az egyik jobb tápanyagforrás, mint a másik. A tészta pedig azért kerül elő nálunk hetente egyszer, mert kicsit tehermentesíti a pocakot, emiatt nagyon jól illik a parajhoz.

Hozzávalók (babaadag):

  • 150 gramm spenót
  • 1 teáscsészényi durumtészta (én most kockát használtam)
  • 1 tenyérnyi lazac (nekünk vadlazac volt itthon)
  • rozmaring, csipet só, kakukkfű

A spenót és a hal pozitívumain túl, emellett az ebéd mellett szólt, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Ha a picur éppen sírós, és hasfájós, akkor is meg tudjuk csinálni, ha kell egy kézzel is (másikon a baba persze :) Ráadásul ilyen melegben az sem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a konyhában.

A spenótot alaposan lemossuk, a szárát letépkedjük, majd egy kis vízben puhára főzzük, és leturmixoljuk (vagy késsel apróra kockázzuk). A halat fedett fazékban alacsony fokozaton puhára pároljuk, a vége felé fűszerezzük, sót minimálisan rakjunk bele, épp csak egy csipetet (ha magunknak is akarunk készíteni, nagyobb adagra lesz szükség, de akkor utána is sózhatjuk). A durumtésztát lobogó vízben kb. 5-7 perc alatt kifőzzük (de a zacskóján általában mindig rajta van a tészta pontos főzési ideje).

Ha minden elkészült, keverjük össze a halas fazékban, és hagyjuk pár percre összeérni az ízeket, majd tálalhatjuk.


Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
14.04.2024 - 09:31:17
Adatok és sütik használata: