Huszár Anikó pszichológus, meseterapeuta

2016-06-09

(A blogon keresztül sok aggódó anyuka, szülő, nagyszülő keres meg, és kérdezik, mit tehetnek, ha a kicsi levágja magát a földre a bolt közepén, mert ő például túró rudit/ dinnyét/ barackot/ lekváros táskát stb. szeretne enni, és most már nem kaphat. Aggódnak amiatt is, hogyan viseli a kicsi, mikor közösségbe kerül, és ő majd mást fog enni/inni, kapni, mint a többiek? Mit tehetnek érte, hogyan segíthetnek neki? és még sorolhatnám. Hónapról hónapra érlelődött bennem a gondolat, hogyan tudnék segíteni a táplálékérzékenységgel/allergiával küzdő gyerekek szüleinek, nevelőinek ezen a területen is. Így találtam rá Huszár Anikó pszichológusra, meseterapeutára. – Varga Zita Hella, a szerk.)

Képkivágás

Végzettségem okleveles pszichológus és pszichológia szakos tanár. Az egyetemi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, és az antwerpeni Lessius University College alkalmazott pszichológia szakán végeztem, 2012-ben diplomáztam. Jelenleg a Debreceni Egyetem Gyermek-és ifjúsági klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusi képzésén vagyok végzős hallgató.

Az egyetem után a Magyar Családterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésére, az Ego Klinikára, illetve Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás képzésére jártam. A diplomám megszerzése óta különböző gyermekeket ellátó helyeken dolgoztam, mint nevelési tanácsadó, iskola, integráló óvoda. A TÁMOP 6.1.4. Koragyermekkori Programjában tananyagfejlesztőként és trénerként vettem részt, és iskolavédőnőket képeztem.  Jelenleg a Belvárosi Közösségi Térnél végzett pszichológusi és szakmai koordinátori munkám mellett a Bátor Tábor Alapítvány Lélekmadár Táborában vagyok gyermek gyászterapeuta. Társalapítóként Tűzmadár Műhely projektem keretében meseterápiás és gyermekpszichodráma csoportokat, és napközis óvodás mesetáborokat szervezek és vezetek. Nagyon fontos számomra, hogy olyan gyerekeknek és családoknak segítsek, akik pszichés (pl. autizmus), vagy fizikai (pl. diabetes) okból mások, mint a többiek, és emiatt külön segítséget igényelhetnek a társadalomba való beilleszkedésben.

Szabadidőmben szeretek egészséges (főként növényi alapú, glutén, tej -és cukormentes) ételeket főzni, sportolni és kikapcsolódni, emellett sminkesként is dolgozom.

Huszár Anikó

(Fotó: Kiss Rozina)

Hozzászólások
Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print