Zöldséges rizottó hallal babáknak
2012.05.01.Kategória: Desszert,
Címkék: hal, vacsora, ebéd, rizottó
Recept összetevői:
Itt a tavasz, a jó idő, és olyan jó volt valami színeset kotyvasztani a fehér hal mellé :)
Hozzávalók:
- 1 kávéscsészényi rízs
- 3 kávéscsészényi víz
- hal (fagyasztott alaszkai tőkehalfilénk volt, annak a negyedét (egy tenyérnyi) használtam fel)
- 2 rózsa brokkoli
- 1 szál répa
- 1 negyed vöröshagyma
- majoranna, petrezselyem
- Nem babáknak: só
A hagymát tisztítás után apróra szeleteljük, majd olajon/vízen/vajon lefedve megdinszteljük. Ráöntjük a rízst, és kicsit megpirítjuk a hagymába forgatva. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a répát kicsire kockázzuk. Ha már üvegesedik a rízs, akkor felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldségeket, illetve fűszerezzük. Ha felforrt a víz, negyed óráig főzzük lefedve, majd még 10-15 percig a tűzhelyen hagyjuk.
A halat én a saját levében szoktam nagyon lassú fokozaton fedő alatt megpárolni. Ha elpárologna a leve, akkor egy kis vizet rakok hozzá. Ez a fajta hal nem kíván más fűszerezést, természetesen a saját adagunkat sózhatjuk, halfűszerrel ízesíthetjük, de a babának ezek nélkül is ízletes csemege.
Amikor minden elkészül, a rizottót megkeverem, tányérra szedem, és rápakolom a halat. Kisebb babáknak persze le lehet az egészet turmixolni.