fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Itt a tavasz, a jó idő, és olyan jó volt valami színeset kotyvasztani a fehér hal mellé :)
Hozzávalók:
A hagymát tisztítás után apróra szeleteljük, majd olajon/vízen/vajon lefedve megdinszteljük. Ráöntjük a rízst, és kicsit megpirítjuk a hagymába forgatva. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a répát kicsire kockázzuk. Ha már üvegesedik a rízs, akkor felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldségeket, illetve fűszerezzük. Ha felforrt a víz, negyed óráig főzzük lefedve, majd még 10-15 percig a tűzhelyen hagyjuk.
A halat én a saját levében szoktam nagyon lassú fokozaton fedő alatt megpárolni. Ha elpárologna a leve, akkor egy kis vizet rakok hozzá. Ez a fajta hal nem kíván más fűszerezést, természetesen a saját adagunkat sózhatjuk, halfűszerrel ízesíthetjük, de a babának ezek nélkül is ízletes csemege.
Amikor minden elkészül, a rizottót megkeverem, tányérra szedem, és rápakolom a halat. Kisebb babáknak persze le lehet az egészet turmixolni.