Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-05-08 | 12:15h
update
2024-05-08 | 12:15h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Zöldséges rizottó hallal babáknak

2012-05-01

Kategória: Desszert,

Címkék: hal, vacsora, ebéd, rizottó



Recept összetevői:

Itt a tavasz, a jó idő, és olyan jó volt valami színeset kotyvasztani a fehér hal mellé :) 

Hozzávalók: 

  • 1 kávéscsészényi rízs
  • 3 kávéscsészényi víz
  • hal (fagyasztott alaszkai tőkehalfilénk volt, annak a negyedét (egy tenyérnyi) használtam fel)
  • 2 rózsa brokkoli
  • 1 szál répa
  • 1 negyed vöröshagyma
  • majoranna, petrezselyem
  • Nem babáknak: só

A hagymát tisztítás után apróra szeleteljük, majd olajon/vízen/vajon lefedve megdinszteljük. Ráöntjük a rízst, és kicsit megpirítjuk a hagymába forgatva. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a répát kicsire kockázzuk. Ha már üvegesedik a rízs, akkor felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a zöldségeket, illetve fűszerezzük. Ha felforrt a víz, negyed óráig főzzük lefedve, majd még 10-15 percig a tűzhelyen hagyjuk.

A halat én a saját levében szoktam nagyon lassú fokozaton fedő alatt megpárolni. Ha elpárologna a leve, akkor egy kis vizet rakok hozzá. Ez a fajta hal nem kíván más fűszerezést, természetesen a saját adagunkat sózhatjuk, halfűszerrel ízesíthetjük, de a babának ezek nélkül is ízletes csemege.

Amikor minden elkészül, a rizottót megkeverem, tányérra szedem, és rápakolom a halat. Kisebb babáknak persze le lehet az egészet turmixolni.

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
08.05.2024 - 12:16:18
Adatok és sütik használata: