Avokádós csokitorta

2014-09-13

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Uzsonna,

Címke: , , , , ,



Recept összetevői:

Annyira gusztusos volt, és annyira vágytam a csokira, hogy muszáj volt kipróbálnom ezt a receptet. A picurnak a csokirésze kevésbé jött be, nekem meg inkább az ízlett. Mivel nem volt otthon mandula, ezért mogyoróval készítettük az alapot.

Hozzávalók a torta alaphoz:

  • 100 gramm mandula/mogyoró
  • 70 gramm datolya, kimagozva
  • 1/2 teáskanál só

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 érett nagy avokádó
  • 70 gramm holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 50 gramm kókuszolaj
  • 70 gramm xilit/nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só

Innentől kezdve a blogger receptje szerint készítettem mindent:

Ha van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs időnk, akkor tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg. (Nekem nem volt időm, és mint említettem mogyoróval készítettem az alapot, mert a mandulát Apa megette véletlenül :-)) Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a sót. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll “tésztává”. Ha nagyon száraznak érezzük, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat. (Én adtam.)

A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet. Tegyünk minden hozzávalót a robotgépbe és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe 1 órára.

avokádós csokitorta.jpg

Nekem nagyon bejött, a picur kevésbé szereti a csokis dolgokat, így ő főleg a talpát ette, Apának nagyon édes volt az egész. Szerintem egyszer mindenképpen ki kell próbálni :)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page