Állati kávézó a belvárosban

2014-09-17

Címkék: , ,

Egy olyan hangulatos kávézó nyílt meg a belvárosban, ahol cicák heverésznek a lábunk mellett, színes ara papagájokban gyönyörködhetünk, agámát, kaméleont és sünit simogathatunk, mókusok, halak és rákok élnek. A ZooCafé hivatalos megnyitójára természetesen a Babakonyha ihletője is meghívást kapott, aki kiapadhatatlan lelkesedéssel követte a macskákat, és tapadt a terráriumok üvegablakára, és életében először megsimogatott egy sündisznót.

ZooCafe 1.jpg

ZooCafe 3.jpg

Az egész világon ritkaságnak számító „zoo” kávézó ötlete Koreából ered, ahol a jellemzően kis lakásokban nincs lehetőség háziállatok tartására. Emiatt sorra nyíltak azok a kávézók, ahol a kulináris élvezetek mellett az állatok társaságát is élvezhették az emberek. Európában most először, Budapesten nyílt ilyen hely: a Zoo Café, melynek hitvallásáról Balotay Krisztina, a Zoo Café ügyvezetője így mesélt: „Az állatokkal kapcsolatos bánásmód visszatükröződik az emberek közötti kapcsolatokban. Ha szeretettel gondoskodunk az állatokról, nagyobb türelemmel leszünk egymás iránt is.

ZooCafe 2.jpg

Miközben Apa és a gyerkőc igyekeztek mindent felfedezni a helyszínen, az ügyvezetőt kérdeztem arról, hogy miként született az állati kávézó gondolata, hogyan lehet tisztán tartani egy ilyen helyet, és mit vár a helyszíntől? Balotay Krisztina minden egyes válaszából sugárzott az állatok iránti szeretet és tisztelet.

ZooCafe 4.jpg

Elmesélte, hogy a VI. kerületi macskakávézó adta az ihletet, annak egy továbbfejlesztett változata a ZooCafé, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a legkülönbözőbb állatokkal, figyelhetik a viselkedésüket, és a gondozóktól információkat kaphatnak az állatok tartásával kapcsolatosan is. Bár a célközönség a gyerekek, az sem utolsó szempont, hogy miközben a gyermek álmélkodva figyeli az agámát, amelyet akár meg is foghat, az ölébe is ültetnek, a szülő nyugodtan meg tud inni egy csésze finom kávét, teát vagy forró csokoládét.

A kávézót a kötelező szabályozásokon túl is folyamatosan takarítják, a felszolgálók mellett egy állatgondozó is mindig jelen van a helyszínen, aki eteti, takarítja gondozza a ZooCafé lakóit. Jelenleg egyébként 6 cica, 2 ara papagáj, 3 szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok, sünik és megannyi színes tengeri hal él itt.

Balotay Krisztina szerint az emberek éppen emiatt a sokoldalúság miatt hamar meg fogják szeretni ezt a helyet.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print