Pszichológiai teszt: kitalálod, melyik NEM egy igazi család?

2018-04-16

Tudom, tudom, ezek a tesztek…, de néha nem tudok nekik ellenállni, főleg, ha a család a téma. :D

A Bright Side cikkében arra próbál rávilágítani, hogy a kapcsolatok legalább olyan fontosak a fizikai egészség megőrzéséhez, mint az étrend és a testmozgás, a társadalmi elszigeteltség például ugyanolyan gyulladásos kockázattal járhat, akár a fizikai inaktivitás, első kapcsolataink pedig pont a családnak köszönhetően formálódnak úgy ahogy, még gyerekkorunkban, és akár egész világlátásunkat meghatározhatják. Az alábbi pszichológiai tesztből arra kapunk választ, hogyan alakították személyiségünket ezek az első (családi)kapcsolatok.

1. Nézd meg alaposan a képet!

2. Szerinted, melyik család NEM egy igazi család? Ne gondolkodj túl sokáig, támaszkodj a megérzésedre!

3. Ha befejezted, csak akkor görgess lejjebb, és ismerd meg önmagad! :)

 

Család #1

© depositphotos

Ha az 1. számú képet választottad, akkor valószínűleg nem vagy családközpontú ember – legalábbis nem a hagyományos értelemben. A barátaidat tartod a valódi családodnak, és az tesz boldoggá, ha segíthetsz nekik. Mindig arra törekszel, hogy valami jó dolgot hozz mindenki életébe. Talán egy erős apa kép nélkül nőttél fel, ezért mindig mindent megteszel azért, hogy ott legyél annak, akinek szüksége van rád – épp ahogyan anyukád tette.

Ez a család talán nem a legboldogabb, de ennek ellenére egy valódi család. Az anya nyilvánvalóan törődik a gyermekével, a kezét fogja, és megvédi őt a netörődöm apától. Nem szeretnéd, ha másnak is úgy kellene felnőnie, mint neked, ezért gondolod azt, hogy ez NEM egy igazi család.

Család #2

© depositphotos

Ha a 2. számú képet választottad, akkor határozottan családközpontú vagy – nincs számodra fontosabb a családodnál. Hiszel abban, hogy a megbízható és tartós kapcsolat a bizalomra épül és elkötelezettséggel jár. Először a családod igényeit helyezed előtérbe, és néha figyelmen kívül hagyod a sajátodat, ha ezzel boldoggá teheted szeretteid.

Valószínűleg észrevetted, hogy a képen lévő emberek nem úgy néznek ki, mint egy család. A felnőttek nem figyelnek a gyermekre, és a gyermek sem próbálja megfogni a kezüket – akár idegenek is lehetnek, akik éppen együtt sétálnak. Igazi családközpontú személyiségként azonnal felismerted a NEM igazi családot.

Család #3

© depositphotos

Ha a 3. számú képet választottad, akkor valószínűleg egy diszfunkcionális családból származol. Traumatikus gyermekkorod miatt nehézséget okoz számodra, hogy megbízz az emberekben. Szorongó típus vagy, és kihívást jelent számodra másokkal kapcsolatba lépni. Folyamatosan aggódsz a jövőddel kapcsolatban, és hajlamos vagy túlgondolni a dolgokat.

A képen látható emberek egy szerető, boldog családot formáznak. Ők egy igazi család. A szülők szinte átölelik egymást séta közben, és az apa fogja a gyermek kezét. Ha egy diszfunkcionális családban nőttél fel, az hatással van a világlátásodra, és gyanakvást vált ki belőled az egészséges kapcsolatokat illetően is. Nem hiszed, hogy ilyesmi valóban létezik, ezért választottad ezt a családot a NEM igazi családnak.

 

Azért, ha lehet, ne vegyétek az ilyeneket túl komolyan. De nekem annyira megtetszett ez a teszt, hogy muszáj volt megosztanom Veletek.

Hozzászólások
Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Print