Brokkoli krémleves pirított mandulával
2018.02.06.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: leves, brokkoli, krémleves, baba, mandula
Recept összetevői:
Sokszor kiakaszt az ovismenü, amiben rengeteget ismétlődik a krumpli-rizs-tészta hármas (egy héten belül is) és a hagyományos (kevésbé tápláló) levesek. Nem mindig érzem teljesértékűnek, és otthon a másnapi menü lefőzése közben szoktam emiatt morogni a bajszom alatt, ami miatt Apa néha rám is szól :) Viszont egyik nap azt vettem észre, hogy a déli főétkezésben a leves brokkoli krémleves lesz pirított mandulával. Nagyon megörültem neki, és miután a gyerekek is jóízűen fogyasztották, meg is merem osztani a receptet.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- kb. 10 db brokkoli rózsa (vagy egy púpos bögrényi)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 kanál natúr ételízesítő vagy annyi alaplé, ami elfedi majd a fazékban a brokkolit (nekünk volt éppen otthon!)
- 2 dl növényi tejszín (mi natúr kókusztejszínt használtunk)
- só, fehérbors, szerecsendió
- 1-1 marék mandula fejenként (kicsiknek kicsi marék :))
A hagymát kicsire felkockáztam és egy kis kókuszolajon üvegesre dinszteltem, rádobtam a brokkolirózsákat és egy kicsit összeforgattam a hagymával, 1 percig pirítva az egészet, majd felöntöttem vízzel és fűszereztem.
Amikor megpuhult a brokkoli, akkor leturmixoltam az egészet, felöntöttem a növényi tejszínnel, és még egy kicsit felforraltam, hogy biztosan semmi gondot ne okozzon, és az ízek összeérjenek (ilyenkor még lehet fűszerezni, ha valami hiányozna).
A diót összetörtük a kicsikkel (igen, felügyelettel nagy móka, de oda kell figyelni és velük együtt csinálni), átpirítottam, és már raktam is a levesre.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!