A tökéletes foszlós kalács 5 titka!

2015-04-03

Címkék: ,

Ezt még biztos sehol nem olvastad!

A tökéletes foszlós kalács 5 titka azzal számolva, hogy a tészta összeállítása, begyúrása kb. 15-20 perc, a kelesztés kb. 45 perc – 1 óra, az újragyúrás és formázás kb. 15-20 perc, az újrakelesztés kb. 20-30 perc, és a lekenés-sütés kb. 30-35 perc, összesen tehát olyan 2-3 óra.

1. A TOP 1: a gyerek 3 órát alszik napközben egyhuzamban édesdeden, megébredés, nyűgösködés, fogzás, hascsikarás, felriadás… stb. nélkül!

2. A gyerek nem akkor keresi a kisdínóját-kisautóját-kedvencrongyikáját-pityergőkisbabáját-zenélőkütyümütyüjét és még folytathatnánk – ami nélkül természetesen éppen akkor nem tud élni, bár hetek óta elő sem vette -, amikor Te éppen hónaljig ragacsosan dagasztod a tökéletesre tervezett húsvéti kalács tésztát.

3. A gyerek pontosan akkor hisztizik csak, amikor éppen kel a tészta, sül a kalács, de azon nyomban abbahagyja, amikor a kelesztés és a sütés befejeződött, így nem kel túl a tésztád, és mindenhol tökéletes aranybarna lesz a kalácsod.

4. Apa otthon van, és a gyerekekkel foglalkozik 3 órán keresztül, továbbá a gyerek sem igényli az Anyját ezen időszak alatt, de biztos nem a kalács készítés kritikus fázisaiban, ld. 3. pont, megakadályozva ezzel a túlkelesztést, és a szénné égetést.

5. És végül, de nem utolsó sorban: Anya végigaludta az éjszakát, az 1-2-3-… gyerkőc nem váltva riadt fel éjnek évadján, és nemcsak Anya képes őket megnyugtatni, nem kellett orrot szívni vagy fújni, nem fulladt be éppen, nem kellett pisilnie, nem fájt a hasikája, nem jött rá fél-egy-kettő… órás mesélhetnék… stb., de legalábbis Anya 1-2-3-… ébresztés után is vissza tudott aludni, hogy reggel kipihenten ébredjen a tökéletes húsvéti kalács elkészítéséhez :)

 

(A gyakorló anyukák tudják, hogy a fenti lista persze korántsem teljes körű! :D)

Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves Babakonyha blog követőnek, és kitartást mindenkinek a főzőcskéhez!

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print