Pöttyös Panni lett 2017 Magyarország Cukormentes Tortája

2017-08-11

Címkék: , , , , , , ,

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte (korábbi interjú vele itt). A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg. Képes beszámoló.Országtorta 1 Parlament

Országtorta 2 Sajtótájékoztató

Sajtótájékoztató az Országházban.

Országtorta 1 Országkenyér

Az ország kenyere 2017-ben lágy kovásszal készült

Országtorta 4 Országkenyér

Elsőként kóstolhattam az ország kenyerét, puha, finom, légies

Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg.

Országtorta 5 Cukormentes

egycsepptorta_1255_kisebb

egycsepptorta_1270_kisebb

Országtorta 8

A 2017 Magyarország Cukormentes Tortája nyertese, a Pöttyös Panni és megálmodója: Varga Margit cukrász

A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

Országtorta 6

Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája, illetve annak készítői

Országtorta 7

cukormentes országtorta

A tortákat augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja a nagyközönség a Várkert Bazárnál, ahol a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatójának, a 77 Elektronika Kft.-nek köszönhetően idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban.

A magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. különdíját a Frer Cukrászda érdemelte ki a Málnás passióval. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíjasa a Homok aranya a Horváth Cukrászdától és az Édességlabor tortája, a Kócos kajszi lett.

És aki még nem unta meg, annak pár fotó:

Országtorta 9

Országtorta 10

Országtorta 11 werk

20170810_123914

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print