Tejbegríz cukor és tej nélkül
2013.04.26.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Reggeli, Vacsora,
Címkék: kása, tejbegríz, cukormentes tejbegríz, tejmentes tejbegríz
Recept összetevői:
A tejbegríz nálunk azért hetente egyszer biztos előkerül, vagy azért mert a picurka betegség miatt szívesebben eszik ilyen ételt, vagy mert később érünk haza, vagy mert éppen nyafis kedve van, és ez gyorsan és egy kézzel is elkészíthető :) és még sorolhatnám. Ok az van, és hát az esti kásák mellé befér ez is. Én kalciumos zabtejjel készítem, így édesíteni sem kell. Csak magamnak szoktam rászórni még fahéjas cukrot, de a picurka ezt nem igényli, anélkül is odavan érte.
Hozzávalók:
- 2 kávéscsészényi búzadara (én most találtam tönkölybúzadarát)
- háromszoros mennyiségű növényi tej (natúr!, én inkább zabitalt használok mert édesebb az íze)
Az elkészítés nagyon egyszerű: a tejet forraljuk fel, majd öntsük bele fokozatosan a darát, sűrű kevergetés mellett főzzük a szemeket puhára. Ha közben kevésnek érezzük a folyadékot, pótoljuk – lehet vízzel is. Én azzal szoktam, és tálalásnál szoktam még egy kis hideg tejjel puhítani a kását, így le is tudom hűteni a picurnak, aki mindig rettentő türelmetlen, ha tejbegrízről van szó :) Mostanában már úgy esszük, ahogy a Nagyok: tányérra teszem és körbekanalazzuk (igen, ez általában kétszereplős :)), így nem kell várni arra, hogy teljesen meghűljön.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!
Ilyen nagy léptékkel fogy nálunk a tejbegríz :)))