0-6 gramm fruktóz naponta

2012-01-22

Címkék: , ,

Ez keményebb, mint gondoltuk! Csütörtökön találkoztunk a dietetikussal, és kiderült, hogy maximum 6 gramm fruktózt vihet be a picur a szerveztébe naponta a fruktózmentes diéta szerint. (És mivel én szoptatok, ez rám is vonatkozik.) Csak a mihez tartás végett 25 gramm céklában van 1 gramm fruktóz, vagy egy szeletke almában! Tehát, ha egy egész almát megevett a baba, akkor aznap már nem ehet semmit, és egyébként túl is terhelted…

Az a durva, hogy a babánk nagyon jó evő, persze ha a fogára való. Reggel és este gyümölcsöt kapott mindig valamivel, és délben főzeléket, de ha csak 100 grammot evett belőle, akkor adtunk neki utána gyümit, hogy jól lakjon. Néha 200-300-at megevett egy nap. Szóval úgy a kajája 70-80%-a gyümölcsből állt… És most csökkentsük le ezt az adagot nullára. Kéééésssssz.

Az első napok nagyon nehezen teltek. És én elkezdtem kicsit sózni. Ezeknek a főzelékeknek tejföl nélkül semmi ízük. Rátaláltam a rizstejre, és a rizspehely-gyöngyre, meg a zabkására. Ezekkel egészült ki a picur étrendje, de igyekszem külön posztokban megírni a reggeliket és az ebédeket, meg persze a vacsorákat.

Hajajajajjjj.

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print