Mentes fagyik a Levendula Kézműves Fagylaltozóban

2014-09-06

Címkék: , , , ,

Már tavaly óta szerettem volna felkeresni a Levendula Kézműves Fagylaltozót, mivel elindultak egy olyan egészséges életmód vonalon, aminek köszönhetően a cukormentes, tejmentes fagyik is megjelentek a kínálatukban. Így mi sem volt természetesebb, hogy mikor megkaptam a meghívásukat az exkluzív bloggertalálkozójukra, azonnal igent mondtam.

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 6.jpg

A Levendula Kézműves Fagylaltozót két házaspár alapította, az eseményen Brunner Zsolt és Bernadett avatott be minket a bolt, és ma már franchise-ként is működő fagyizó sikerének titkaiba: “Alapanyagainkat nagyon körültekintően válogatjuk össze, a legkiválóbb helyekről szerezzük be. Az itthon is kapható hozzávalókat, mint például a dinnye, az őszibarack vagy az eper a hazai kistermelőktől vásároljuk, de a mangót már Indiából, a mogyorót Piemontból, a citromot Siracrusa-ból, a pisztáciát pedig a szicíliai Bronte-ból, tehát mindent onnan, ahol a legjobb.

A Levendula tulajdonosai elsők között készítettek diétázók és különleges étrendet követők számára is fogyasztható fagylaltokat is, hogy nekik se kelljen lemondaniuk az élvezetekről. Mivel a gyümölcsfagylaltjaik sorbé fagyik, tehát vizes alapúak, ezért teljesen tejmentesek, ugyanakkor majdnem az összes fagyijuk – kivétel a csokis keksz :) – gluténmentes, és a cukormentes fagyiból is készítenek vizes és tejes alapút, hogy minél szélesebb legyen a választék. A cukormentes fagyit tavaly még xilittel/nyírfacukorral édesítették, idén azonban már steviával, és azt tapasztalták, hogy az ízélmény még intenzívebb, a fagyi krémesebb.

És hogy mik közül választhatunk? A cukormentes fagyik közül a Chilis áfonyától elkezdve (ez tejmentes is!) a Levendulán át egészen a Fahéjig, a glutén és tojásmentes ízben például a Mentás Málnát, Fahéjas Szilvát, Epres gyömbért, és Levendulás citromot, de a tejmentes finomságok közé tartozik a Levendulás Étcsokoládé és az  Egri bikavér is, de még sorolhatnám.

Én rögtön (és hősiesen:) bevállaltam ezekből a tej-cukor-gluténmentes Chilis áfonyát, a gluténmentes Ibolyát, a cukormentes Levendulát. Mindamellett, hogy különlegesek a fagyik, tényleg nagyon finomak és krémes állagúak.

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 1.jpg

Idén készültek el a kézműves íztáblák is, amelyek pontosan jelölik, hogy mit nem tartalmaz a fagyi, de a falon kifüggesztett kisokos is segít az ételérzékenyeknek eligazodni a választékban. Ugyancsak az idei nyártól megjelent a kínálatban a gluténmentes tölcsér is.

IMG_1609.jpg

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 4.jpg

Mivel évről évre egyre nagyobb a kereslet a mentes fagyik iránt, ezért a tulajdonosok azt tervezik, hogy jövőre tovább bővítik a választékot. Arra a kérdésre, hogy meddig kóstolhatjuk a finom, bűntetlen finomságokat, Brunner Zsolt azt válaszolta, hogy ameddig az időjárás engedi, tavaly például október végéig nyalhattuk a fagylaltot, ugyanakkor arra is tett utalást, hogy a téli szezonban sem kell majd lemondanunk a fagyizásról, bár kisebb repertoárban, de a pultban – sok más finomság mellett – fagyikat is találunk majd.

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 2.jpgA fenti képen a Szent István körúti Levendula látható, a fagyizóban található kiegészítők (órák, vázák, kosarak stb.) pedig hamarosan megvásárolhatóak lesznek minden egyes fagyizóban.

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 5.jpgA blogger- és sajtótájékoztatón fagyikóstolás közben hallgathattuk meg a bolt lelkes vezetőinek törekvéseit azzal kapcsolatban, hogy minél szélesebben tudják kiszolgálni az egészséges életmódot követőket, és az ételérzékenységgel(ekkel) küzdőket.

Levendula fagylaltazo mentes fagyik 3.jpgA nagy választék, és a kitűnő megjelenítés párosítása :)

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print