Habkarika a fruktóz- és tejmentes diétában

2015-12-18

Kategória: Desszert, Fruktózmentes, Laktózmentes, Tejmentes,

Címke: ,



Recept összetevői:

Régi álmom vált valóra, hogy sikerült kivitelezni egy olyan habkarikát, amit a picurka nemcsak fára akaszthat, de bele is kóstolhat. Azért persze ezzel így is óvatosan bánjunk!, a fruktózérzékeny gyerkőcnek vagy nagyon kicsi karikát készítsünk vagy csináljunk mókát a dologból, például 24-én (egy fruktózban szegény reggeli után) haraphat egyet a karikából, mintha egy kis tündér arra járt volna, és nem bírta volna megállni, hogy ne kóstolja meg stb.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 40 gramm (1db) tojásfehérje
  • 120 gramm szőlőcukor
  • pár csepp citrom leve
  • 8 gramm étkezési keményítő

A fehérjét és a cukrot vízgőz felett folyékony masszává keverjük, belefacsarunk pár csepp citromot (negyed gerezdnyinél ne legyen több). Ne forraljuk fel a masszát, de legyen meleg, mikor átöntjük a keverőtálba, és magas fokozaton 10-20 perc alatt verjük kemény habbá hozzáadva az étkezési keményítőt. Tegyük egy zacskóba vagy kinyomóba a masszát, és alkossunk.

70 fokra előmelegített sütőben (légkeverés mellett) 2 óra alatt készre száríthatjuk a karikákat. Hagyjuk kihűlni, pár óra alatt kiszáradnak szépen a kívánt állagúra. Boldog Karácsonyt!

habkarika

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page