Gesztenyekrémleves babáknak
2012.04.26.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: gesztenye, krémleves
Recept összetevői:
A gesztenye elég magas fruktóztartalmú, ezért vigyázni kell vele, viszont már száz éve nem evett gesztenyét a picur a fruktózmentes diéta miatt (talán még a hozzátáplálás adott időszakában), annyira számoltuk a napi értékeket. Arra gondoltam, hogy a főfogás lehetne cukkinis :), így a leves lehet kicsit „magasabb” fruktóztartalmú, persze így sem érjük el a határértéket, de jobb óvatosnak lenni.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon (babaadag).
- 2 szem fagyasztott gesztenye
- víz
- kevés növényi tej (pl. zabital)
A gesztenyét annyi vízben, ami ellepi, alacsony fokozaton szépen megfőzzük. Ha már omlós puha, akkor a főzőlével együtt leturmixoljuk selymesre, visszaöntjük a fazékba és egy kis zabtejet keverünk hozzá. Felforraljuk, és kész is a gesztenyés finom levesünk.
Ha a felnőtt is megkívánta az ételt, lehet nagyobb adagban készíteni, és a sajátunkat 1-2 teáskanál nyírfacukorral édesíteni, de tényleg nem kíván többet, ha zabtejjel készül, mert az alapból édeskés ízű.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!