Immunerősítő zöldségkrémleves
2018.01.12.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: karalábé, újhagyma, cukkini, zöldborsó, krémleves, zöldségleves, zöldségkrémleves
Recept összetevői:
Imádom a krémleveseket, mert a kicsiknek sokkal jobban el tudom így adni a zöldségeket, a vitaminokban dús fogásokat :) A DM „33 egészséges és gyors recept” szakácskönyvében találtam ezt a receptet és gyakorlatilag csak annyit változtattam rajta, hogy én rizstejszín helyett natúr kókusztejszínt használtam.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 300 gramm zsenge karalábé
- 200 gramm cukkini
- 100 gramm újhagyma
- 300 gramm zöldborsó
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom és snidling
A zöldségeket meghámoztam, megpucoltam, felkockáztam és bedobtam egy fazékba 1,2 liter vízzel. Miután felforrt a víz, alacsonyra vettem a hőfokot, kicsit fűszereztem sóval, borssal, lefedtem, és addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Akkor hozzáadtam a zöldfűszereket: petrezselymet, bazsalikomot és snidlinget, majd botmixerrel leturmixoltam. Hozzákevertem a kókusztejszínt, kicsit átforraltam, és hagytam langyosra hűlni.
Én bacont pirítottam mellé, de például pulykasonkával, tökmaggal, vagy bármilyen más pirított feltéttel is ideális.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!