Immunerősítő zöldségkrémleves

2018.01.12.

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , , , , , ,



Recept összetevői:

Imádom a krémleveseket, mert a kicsiknek sokkal jobban el tudom így adni a zöldségeket, a vitaminokban dús fogásokat :) A DM „33 egészséges és gyors recept” szakácskönyvében találtam ezt a receptet és gyakorlatilag csak annyit változtattam rajta, hogy én rizstejszín helyett natúr kókusztejszínt használtam.

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 300 gramm zsenge karalábé
  • 200 gramm cukkini
  • 100 gramm újhagyma
  • 300 gramm zöldborsó
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom és snidling

A zöldségeket meghámoztam, megpucoltam, felkockáztam és bedobtam egy fazékba 1,2 liter vízzel. Miután felforrt a víz, alacsonyra vettem a hőfokot, kicsit fűszereztem sóval, borssal, lefedtem, és addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Akkor hozzáadtam a zöldfűszereket: petrezselymet, bazsalikomot és snidlinget, majd botmixerrel leturmixoltam. Hozzákevertem a kókusztejszínt, kicsit átforraltam, és hagytam langyosra hűlni.

Én bacont pirítottam mellé, de például pulykasonkával, tökmaggal, vagy bármilyen más pirított feltéttel is ideális.

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

zöldségkrémleves 1