Vaníliás, zabpelyhes gofri tej, tojás, liszt és gyümölcs nélkül
2013.08.06.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Ebéd, Vacsora,
Címkék: sütemény, tejmentes, zabpehely, 6_hónapos_kortól, liszt_nélkül, gofri, ebéd, uzsonna, tojás_nélkül
Recept összetevői:
Igazából zabpelyhes palacsintát akartam készíteni, és nézegettem a neten, hogy van-e újabb recept, amikor hirtelen rátaláltam egy zabpelyhes gofri receptre. Annyira egyszerűnek tűnt az elkészítése, hogy átalakítva a fruktóz- és tejmentes diéta szerint egy kisadaggal azonnal megpróbálkoztam, és jelesre vizsgázott. A picurnak olyan nagyon ízlett, hogy topogott a következő szeletért… még sosem láttuk ilyennek, így Apa jóízűen fogyasztva az ő adagját mellékesen megjegyezte, hogy jól tenném, ha azonnal leírnám a receptet :)
Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely (inkább nagyszemű)
- 2 csésze növényi tej (natúr rizs- vagy zabital)
- 1 evőkanál nyírfacukor/xilit
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csipet só
A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze. Majd kicsit olajozzuk be a gofrisütőt (én most kókuszolajat használtam), és öntsük bele a tésztát. Pár perc alatt készre sül a gofri.
Nálunk a picur önmagában ette, de bármit tehetünk rá, megszórhatjuk fahéjas cukorral, vagy akinél nincs fruktózérzékenység mehet rá hozzáadott cukor nélkül készített lekvár, egy kis nektarin és tejszínhab, a lehetőségek tárháza szerintem egy gofri esetében kifogyhatatlan :)
A gofri sikerét azon is le lehet szűrni, hogy elég nehéz volt olyan fotót készíteni róla, ahol ne nyúlt volna egy kis kéz a képbe :)
A védőnőktől kapott táblázat szerint a zab elméletileg hat hónapos kortól adható, de azért a babára figyeljünk és minden új dolgot fokozatosan vezessünk be!