Vaníliás fodrostészta „cukros”mogyoró szórással
2015.11.18.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Desszert, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: tészta, mogyoró, dió, vanília
Recept összetevői:
Ez a poszt két okból született: az egyik, hogy igen, a fruktóz- és tejmentes diétában is lehet mogyorós/diós-„cukros”-mogyorós/diós tésztát enni (persze, ha már akkor a baba/kisgyerek, és nem okoz gondot), a másik, hogy néha azért belefér egy-egy ilyen típusú vacsora/ebéd is az életünkbe :) Aki követi a blogot, jól tudja, az ételérzékenysége miatt mindig nagyon figyelek, hogy a picurnak teljes értékű étkezést biztosítsak: fehérje (hús/hal), vitamindús zöldségek és tápláló köret (barna rizs, köles, hajdina, amarant stb.) formájában. De van, hogy mi is rohanunk, van, hogy csak olyan napunk van, van, hogy megkívánjuk, és akkor a mi ebédünk/vacsoránk is alakulhat így.
Hozzávalók:
- Kedvenc kisboltunknak köszönhetően találtunk olyan vaníliás fordroshullámos tésztát, amiben se cukor, se édesítő, csak vanília.
- Egy csomag törökmogyorónk volt otthon, de a diószezonban dióval készítjük.
- Én xilittel és szőlőcukorral vegyesen édesítek, a kórházban a gasztroenterológián ezeket javasolták a cukor kiváltására.
Az elkészítés pofonegyszerű, a tésztát kifőzzük. A diót/mogyorót ledaráljuk és összekeverjük az édesítővel, majd a kész tésztára szórjuk (azért csak óvatosan!). Én személy szerint imádom, bár én az a generáció vagyok, aki az ilyen típusú ételeken nőtt fel :)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!