Melengető vöröslencse krémleves

2018.02.05.

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , , , ,



Recept összetevői:

A gyerekek rá akartak beszélni, hogy mákos guba legyen a hétvégi ebéd (mert az volt a pénteki ovis menü), erre én dealt ajánlottam: ha megeszik a levest, akkor megegyeztünk. Belementek, és mivel maradt még a vöröslencsémből (ld. Gyors vöröslencse főzelék recept) készítettem azon a hideg napon egy jó kis melengető levest. Ahol a kicsi még a szigorú fruktózmentes diéta elején tart, érdemes a paradicsomot elhagyni!

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 1 bögre vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes répa
  • 2 paradicsom
  • só, fehérbors, szerecsendió, 1 teáskanál natúr ételízesítő
  • 200 ml natúr kókusztejszín (lehet más növényi tejszín is)

A hagymát apró kockákra vágtam, pár csepp kókuszolajon megdinszteltem, és közben átmostam a lencsét, leforráztam a paradicsomot és lehúztam a héját és icipicire kockáztam. A hagymára rádobtam a kis kockákra vágott paradicsomot és még tető alatt pároltam, majd a répát és a lencsét, és azt is megpirítottam. Felöntöttem vízzel, úgy, hogy a zöldségeket bőven ellepje. Forrás után visszavettem a hőfokot, fűszereztem és fedővel letakarva pároltam át a zöldségeket, de sűrűn kavargattam a lencse miatt, nehogy leégjen. Kb. 15 perc alatt elkészül, már lehet is turmixolni, majd a növényi tejszínnel felönteni, és még egy kicsit átforralni (pár perc).

Diót pirítottam a tetejére, mert azt a kicsik is imádják, és így mind elfogyott!

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

vöröslencse leves tejmentes laktózmentes gluténmentes baba