Melengető vöröslencse krémleves
2018.02.05.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Leves, Ebéd, Vacsora,
Címkék: visszavezetés, leves, baba, vöröslencse, vöröslencse leves
Recept összetevői:
A gyerekek rá akartak beszélni, hogy mákos guba legyen a hétvégi ebéd (mert az volt a pénteki ovis menü), erre én dealt ajánlottam: ha megeszik a levest, akkor megegyeztünk. Belementek, és mivel maradt még a vöröslencsémből (ld. Gyors vöröslencse főzelék recept) készítettem azon a hideg napon egy jó kis melengető levest. Ahol a kicsi még a szigorú fruktózmentes diéta elején tart, érdemes a paradicsomot elhagyni!
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 1 bögre vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 közepes répa
- 2 paradicsom
- só, fehérbors, szerecsendió, 1 teáskanál natúr ételízesítő
- 200 ml natúr kókusztejszín (lehet más növényi tejszín is)
A hagymát apró kockákra vágtam, pár csepp kókuszolajon megdinszteltem, és közben átmostam a lencsét, leforráztam a paradicsomot és lehúztam a héját és icipicire kockáztam. A hagymára rádobtam a kis kockákra vágott paradicsomot és még tető alatt pároltam, majd a répát és a lencsét, és azt is megpirítottam. Felöntöttem vízzel, úgy, hogy a zöldségeket bőven ellepje. Forrás után visszavettem a hőfokot, fűszereztem és fedővel letakarva pároltam át a zöldségeket, de sűrűn kavargattam a lencse miatt, nehogy leégjen. Kb. 15 perc alatt elkészül, már lehet is turmixolni, majd a növényi tejszínnel felönteni, és még egy kicsit átforralni (pár perc).
Diót pirítottam a tetejére, mert azt a kicsik is imádják, és így mind elfogyott!
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!