Food Revolution Hungary

2012-05-09

Címkék: , ,

Már az elsők között lájkoltam a Food Revolution Hungary oldalát, mert nagyszerű kezdeményezésnek tartom, főként mióta a picur fruktóz malabszorpciója (gyümölcscukor érzékenysége) és laktózintoleranciája (tejcukor érzékenysége) miatt a mi étkezésünk, illetve az ételekkel kapcsolatos világnézetünk is gyökeresen megváltozott. 

Povodör Judit főszervezésével május 19-én kerül megrendezésre a Food Revolution Day Budapesten. A "mozgalmat a Jamie Oliver Foundation hozta létre azzal a céllal, hogy felhívja az emberek és iskolák figyelmét arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást, cukorbetegséget, depressziót okoznak s ez mekkora problémát jelent ma a társadalmakban). Arra szeretnének biztatni mindenkit, hogy mesterséges gyorskaják és finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb és finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket, élelmiszereket. (…) Jelenleg 24 országban, 156 városban 77 nagyobb rendezvény és 155 vacsora-party kerül megrendezésre a május 19-i Food Revolution Napon." Juditnak és az egyre gyűlő lelkes önkénteseknek köszönhetően Budapesten is egyre több izgalmas, érdekes rendezvény várja az érdeklődőket. Minden információ megtalálható a facebook oldalon, illetve itt: http://www.foodrevolutionday.com/.

Már napok óta gondolkozom azon, hogy csatlakozom a Food Revolution Dinner-hez, vagyis szombat este Food Revolution Vacsorát készítek a családnak, de egyszerűen még nem jutottam el addig, hogy kitaláljam a menüt, ami persze biztos olyan lesz, hogy a picur is ehessen mindenből. Amint lesz egy kis időm, és végre tünetmentesek leszünk, kiötlöm, és ha megvan, mindenképpen posztolom. Addig is nézegessétek a Food Revolution Hungary fb oldalán Jamie Oliver lelkesítő videóit :) 

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! -> Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print