Fahéjas forró csoki kesudióból
2016.10.14.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,
Címkék: kakaó, forró csoki, kesudió
Recept összetevői:
Ezt a receptet azért osztom meg Veletek, mert mi a tejmentes diéta miatt sokszor használjuk a növényi italkészítőt, és a visszajelzések alapján köztetek is sokan, akik hasonló cipőben járnak, mint mi. (Az eredeti recept a Vegital oldaláról van.)
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
- 1 adagoló pohár kesudió
- 1 adagoló pohár kókuszreszelék
- 1 csapott evőkanál kakaó
- 3-4 csapott evőkanál xilit
- fél mk só
- 1 mk fahéj
- 1 evőkanál étolaj
- egynegyed vaníliarúd kikapart magja
- víz a maximum jelzésig
- opció: 50-80 gramm csoki
A hozzávalókat az összetevőknél olvasható sorrendben beleadagoljuk a gépbe, majd megnyomjuk a gabonatej gombot, és körülbelül fél óra alatt elkészül a forró fahéjas kakaónk. Szűrjük le, és már ihatjuk is. Ha forró csokit akarunk varázsolni belőle, akkor pedig fogjuk a cukor- és tejmentes étcsokoládét, törjük kicsit össze (kisebb darabokra), öntsük a leszűrt kakaót a gépbe, dobáljuk bele a csokidarabokat, és turmixoljuk össze. Mehet a tetejére növényi tejszínhab (recept ehhez itt).
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!